Suszonki Zachowaj smak na dłużej / Teresa Marrone

39,00 zł
Brutto

Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue? Zobacz jak łatwo można wysuszyć praktycznie każdy rodzaj pożywienia.

Ilość
Add to wishlist
Dostępne

 

Polityka prywatności

 

Koszty i czas dostawy

 

Reklamacje i zwroty

Gwarancja bezpiecznych zakupów.

Suszonki Zachowaj smak na dłużej

Teresa Marrone

Specyfikacja:

Autor: Teresa Marrone

Oprawa: Twarda

Wydawca: Zwierciadło

Format: 19.0x24.0cm

Język: polski

Liczba stron: 284

ISBN: 9788381321259

EAN: 9788381321259

Rok wydania: 2019

O autorze

Teresa Marrone jest autorką książek kucharskich m. in. Dishing up Minnesota, Modern Maple oraz atlasów przyrodniczych m.in. o grzybach, jagodach i owocach leśnych. Wykorzystaniem bogactwa runa leśnego zainteresowała się jeszcze na studiach i pasję swoją kontynuuje do dziś. Specjalizuje się w kuchni regionalnej Stanów Zjednoczonych. Mieszka w Minneapolis w Minnesocie.

Opis książki Suszonki Zachowaj Smak na dłużej

Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue?

Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z własnego ogrodu lub przyszykować się do wyjazdu na kemping, wyprawę górską czy daleką podróż.

Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów.

Zobacz jak łatwo można wysuszyć wszystko od arbuza i ananasa po pomidory i zioła. Sprawdź jak przygotować do suszenia wołowinę, jagnięcinę i mięso z drobiu.

Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia. Zachęca do korzystania z przepisów kulinarnych i dodawania suszonek do zup, gulaszy, ciast i ciasteczek.

Dlaczego warto mieć tę pozycję w swoim domu

8 rozdziałów

Rozdziały wyjaśniające dlaczego warto suszyć.Co, w jakiej temperaturze i za pomocą jakiego sprzętu możemy poddać procesowi dehydracji.

Bogato ilustrowana, interesująco wydana

Piękne ilustracje i czytelnie rozmieszczony tekst sprawiają, że po książkę sięga się z przyjemnością

Ciekawe przepisy

W rozdziale 8 znajdziemy masę ciekawych inspiracji i przepisów na dania na bazie suszonych produktów

Specyficzne kody

isbn
9788381321259
ean13
9788381321259

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Świeże soki i ich oczyszczająca moc Steve Meyerowitz
  • Brak na stanie

Wiele uwagi poświęcamy sprzątaniu naszych domów, czyniąc to raz w tygodniu czy raz w miesiącu, dokonujemy wiosennych i zimowych porządków, grabimy liście, strzyżemy trawniki itp. Ileż energii poświęcamy tym czynnościom! Gdybyście tylko część tej pedanterii skierowali na oczyszczenie naszego wewnętrznego domu. 

Terapia sokowa - czas na juicing / Erin Quuon & Briana Stockton
  • Brak na stanie

"Terapia sokowa - czas na juicing" to książka pełna niekończących się inspiracji. Dieta sokowa to dieta która jest przyjemna, lekka i smaczna. Pice włąsnoręcznie przygotowanych soków wyzwala w nas pokłady pozytywnej energii, sprawia że nasze samopoczucie staje się coraz lepsze. Nie tylko zdrowo żyjemy ale także chudniemy więc... czas na juicing!

Świeże soki z warzyw i owoców/ Dr S.Cabot
  • Brak na stanie

Tytuł wziął się z historii S.Cabot. Jej babcia miała kłębuszkowe zapalenie nerek i lekarze powiedzieli, że wkrótce umrze (były to lata 30.). Dziadek Cabot przyrządzał dla swojej żony soki (był dietetykiem), które ocaliły jej życie. Babcia dożyła 78 lat. 

Zsokowani  100 przepisów na soki, smoothies i zielone koktajle/ Eric Helms
  • Brak na stanie

Wzmocnij zdrowie, popraw wygląd i samopoczucie. Przygotuj się na rewolucyjną transformację swego podniebienia i organizmu. Najświeższe soki i najpożywniejsze smoothies dostarczą twojemu organizmowi ogromnej dawki energii, witamin, przeciwutleniaczy, dodadzą ci wigoru, rozświetlą cenę i rozjaśnią umysł. Schudniesz, poczujesz się lepiej, rozbłyśniesz pięknem i odzyskasz radość życia.

Korzystając ze strony, wyrażacie Państwo zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.