BIOCHEF MYCOOK
Wyjątkowy BioChefMyCook jako jedyne kuchenne urządzenie wielofunkcyjne wykorzystuje technologię ogrzewania indukcyjnego. Pozwala to na równomierne ogrzewanie potraw poprzez rozprowadzane powietrze i przez to na szybsze przygotowanie posiłków. Żywność nie ma styczności z elementami elektrycznymi. Maksymalną temperaturą osiąganą przez MyCook jest 120 ºC
MyCook wyposażony jest w łatwy w obsłudze panel sterowania. Na głównym ekranie znajdują się czas, temperatura, prędkość obrotów, funkcje ugniatania, waga oraz funkcja turbo.
Innowacją jest wbudowana elektryczna waga, która pozwala na dokładne odmierzanie składników.
W zestawie znajduje się kielich z miarką (100ml) oraz słój o pojemności 2L wykonany ze stali nierdzewnej. Słój zawiera praktyczny uchwyt oraz gumową pokrywę z czujnikami bezpieczeństwa.
Dlaczego warto kupić BioChefMyCook? Porównanie z Thermomixem!
MyCook jest urządzeniem idealnym w kuchni. Dzięki oryginalnej książce kucharskiej, zawierającej 250 przepisów sprawia, ze gotowanie staje się dziecinnie proste!
Ale co czyni go lepszym od Thermomixa? Oto kilka przykładów!
- Pierwszą zaletą MyCook`a jest duży ekran umożliwiający kontrolowanie pracy urządzenia i uzyskanie potrawy o idealnym smaku i konsystencji.
- Jego opatentowany silnik indukcyjny zapobiega dotykaniu jedzenia przez metalowe elementy. Zamiast tego potrawy podgrzewane są poprzez gorące powietrze, co sprawia, że ciepło rozprowadzane jest równomiernie. Temperatura w trójwarstwowej, stalowej misie osiąga aż do 120 stopni Celsjusza!
- Czyszczenie urządzenia jest niesamowicie proste! Noże znajdujące się w misie posiadają opatentowany zacisk, dzięki któremu możliwe jest dokładne umycie ich bez zagrożenia zacięciem. Można je także wyjąć z misy by dokładniej wyczyścić resztki jedzenia.
- Urządzenie zaopatrzone jest w specjalne blokady uniemożliwiające start w momencie, gdy misa nie jest szczelnie zamknięta.
- W odróżnieniu od Thermomixa, pod misą znajdują się objęte patentem, dokładne wagi, mierzące w gramach.
MyCook jest idealnym pomocnikiem w naszej kuchni. Pomaga w wykonaniu prostych jak i skomplikowanych dań. W szybkim czasie wykonuje takie czynności jak ważenie, mieszanie, cięcie, miksowanie, mycie i co najważniejsze, gotowanie!
Dodatkiem do urządzenia jest autorska książka z przepisami podzielona na kategorie. Znajduja się w niej przepisy ułatwiające odkrywanie niezliczonych możliwości MyCook`a! W łatwy sposób przygotujesz sosy, makarony, zupy, oleje czy desery!
DANE TECHNICZNE:
Model: BCMC
Kolor: srebrny
Akcesoria: Sitko, mieszadło, szpatuła, taca parowa i książka z przepisami
Gwarancja: 3 lata
Waga: 5kg
Waga paczki: 7kg
Wymiary: 30cm x H 42cm x D 26cm
Moc: 600w silnik ostrzy, 1000w heating motor
Napięcie: 240v
Materiał: Stal nierdzewna
Maksymalna pojemność słoja: 2L
Temperatura: 40°-120°
PRZYKŁADOWY PRZEPIS:
Pierożki z szynką:
Czas przygotowania: 16 minut
Składniki:
- 50g oleju
- 120g cebuli
- 150g szynki
- 30g sosu sojowego
- 200g śmietanki
- 50g startego sera
- 1 jajko
Przygotowanie:
- Podgrzej olej (1 min w 120˚C, tryb ostrzy S)
- Uduś cebulę (7 min w 120˚C, tryb ostrzy S)
- Dodaj szynkę (2 min w 120˚C, tryb ostrzy S)
- Dodaj resztę składników (6 min w 80˚C, tryb ostrzy 3)
Nadzienie zawijaj w ciasto na kształt pierożków. Całość usmaż. Gotowe!